42 DİLENCİ KISKIVRAK YAKALANDI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle vatandaşların duygularını istismar eden dilencilere karşı operasyon düzenledi. Ekipler, şehir merkezinde yapmış oldukları denetimlerde 42 dilenciyi yakaladı.

Ramazan ayı dolayısıyla artan dilencilere karşı gerçekleştirilen uygulamada yabancı uyruklu dilenciler ise çocuklarıyla birlikte dilenirken sivil zabıta ekipleri tarafından ele geçirildi.

Yakalanan dilenciler Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü binasına getirildi. Dilencilerin üst aramaları yapılarak üstlerinden çıkanlar tutanakla tespit edilerek kayıt altına alındı. Uygulamayla ile ilgili bilgi veren yetkililer; “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilimizde halkın manevi duygularını istismar eden dilencilere karşı bir uygulama gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz uygulamada sivil ekiplerimizde yer aldı ve dilenirken suçüstü dilencileri yakaladı. Toplam 42 dilenciyi şehir merkezinde yakaladık. Yakalamış olduğumuz dilencilerin çoğu çocuklarıyla, mendil ve tespih satma bahanesiyle vatandaşların manevi duygularını istismar edenlerden oluşuyor” dediler.

Zabıta’dan Şefkat Eli

Yapılan uygulama sonrasında Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne getirilen kadın dilencilerin çocuklarının elinde bulunan biberonların boş olduğunu gören zabıta ekipleri süt ve mama tedarik ederek çocukların karınlarını doyurdu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.